Rörkärrsvägen 2 - Rabbalshede

Härlig villa i Rabbalshede!

Välkomna till en urcharmig del av Tanums kommun – Rörkärrsvägen Två i Rabbalshede.

Mitt i Rabbalshede, omgiven av gamla villaträdgårdar ligger det här välskötta 40-tals huset. Gå in genom portalen, på den grusade gången och se er runt i den uppvuxna villaträdgården med både äppel- och päronträd. Huset är väl omhändertaget, lättskött och har varit ett tryggt hem i tre generationer för ägarfamiljen, men nu är det dags för en ny familj att ta över och skriva nästa kapitel i det här husets historia.

Klassisk funkisarkitektur och traditionell planlösning med sexdelat plan. Här har man den där härliga känslan som bara fås i ett äldre hus, lite knotiga trägolv, stora rektangulära fönster som ger mängder av ljus även mitt i vintern och en öppen känsla, där hela hemmet liksom hänger ihop. Ytan är väl tilltagen med stora umgängesytor på entréplan och stora, generösa sovrum med vidd och högt i tak på övervåningen. Nedtonad färgskala i tidstypisk dräkt. Här har man dessutom åtgärdat det mesta – dränering,bergvärme, tak, ny panel, nya fönster och kök.

Planlösning

Entréplan:
Finentré mot Landsvägen och sydväst med en bred välhuggen granittrappa som ansluter till en stor träaltan med plats för många. Stor möblerbar hall med ingång från två håll, där man även når innergården åt nordöst. Här finns även en braskamin och trappa till källare och övervåning. Kök med köksö, integrerade vitvaror och enkel access till matrumsdelen där man, som i princip alla rum, har fönster åt flera håll. Vardagsrumsdel åt nordväst, förråd och wc.

Övervåning;
Man kommer upp i trapphuset/hallen och på övervåningen åt nordöst ett sovrum med ljusinsläpp från två håll. Ytterligare ett sovrum ligger som en pendang mot syd med två fönster. Ytterligare ett mindre sovrum ligger vägg i vägg. Badrum med dusch, wc och handfat och slutligen ett rejält tilltaget föräldrasovrum och det hemliga rummet, en tidigare klädkammare som är oinredd och färdig för att byggas om till traktens största walk-in-closet eller slå ut väggen till badrummet och bygga om till hemmaspa, ni väljer!

Källarvåning;
Ingång från entréplanets hall. Trappa ner, pannrum med bergvärmepanna, tvättstuga och ett stort förråd.

Garage med plats för bil och liten verkstad. Perfekt för er som vill ha en egen verksamhet, skapa med egna händer, ert sinne eller bara behöver förråd för en veteranbil.
Äldre litet förråd, perfekt för att bygga om till gäststuga ligger i kanten på trädgården.

Tidigare ägare drev i huset ett café där resenärer som reste med tåg på Bohusbanan eller med egen bil på Rikstvåan kunde stanna till och få förfriskningar på resan upp i Bohuslän.

Rabbalshede är ett litet trivsamt samhälle där man har bekvämt pendelavstånd till hela Fyrstad och Halden, 14 tågavgångar per dag till Göteborg och med gångavstånd till den lilla skolan för F-6 och skolbuss till högstadiet i Hamburgsund. Det familjer prisar främst är tryggheten, lugnet, naturen utanpå knutarna, men ändå närheten till allt runtom. Liten dygnetruntöppen livsmedelsaffär ligger på gångavstånd. Cykelavstånd till badsjö och 15 minuter till havet där de närmaste båtplatserna finns.

Flytta hit och njut av allt som Tanum bjuder både på sommaren med sol, klippbad och aktiviteter men även under övriga årstider finns mängder med saker att göra för barn och vuxna. Idrotta, sjung i kör eller gå med i en förening. En regnig höstdag vill man kanske hellre bara sitta med en bok framför brasan. Här kommer ni att njuta, året om!

Tillträde enligt överenskommelse.
För mer information inför visning, fullständig objektbeskrivning med frågelista etc, kontakta fastighetsmäklare Jacob Agertoft, jacob@joreviken.se.

 • Exakthet av bostadsytan : Taxeringsinformationen
 • standardPoints : 26
 • Fastighetsbeteckning : TANUM DROMÅLSERÖD 1:45
 • Noggrannhet av tomtytan : Lantmäteriet
 • Beskrivning av tomt : Trädgårdstomt med gräsmatta.
 • Tomtarea : 1065
 • Tomtarea : 1065
 • Är bostadsytan ungefärlig :
 • Boarea : 200
 • Biarea : 64
 • Del av fastighet :
 • byggtyp : 2 plan + källare
 • Byggnadsår : 1944
 • renovationYear : 2023
 • parkingDescription : Garage samt uppfart med gott om plats.
 • patioDescription : Stor träaltan med kvällsol. Uteplats i trädgården, eller varför inte bara slå sig ner i de solvarma granittrapporna?
 • otherBuildingsDescription : Förråd.
 • tvInternetDescription : Fiber.
 • renovationDescription : Se separat lista från Fastighetsmäklaren.
 • faultsAndDefectsDescription : Begär kopia på frågelista från Fastighetsmäklaren. Joreviken Fastighetsbyrås besiktningsvillkor gäller.
Pris: 2,000,000 kr
Högsta bud just nu: 0 kr
string(8) "--------" string(8) "--------" string(8) "--------" string(8) "--------"
0806
Välkommen på visning! Anmäl gärna innan via jacob@joreviken.se.
1006
Välkommen på visning! Anmäl innan via jacob@joreviken.se.
2006
Anmäl till visning via jacob@joreviken.se eller 0708402373!
2206
Välkomna på visning! Anmäl via jacob@joreviken.se eller 0708402373

Jacob Agertoft

Fastighetsmäklare

Intresseanmälan


  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.